2v1 RIZOTO ALEBO RYŽA S KURACÍM MASOM A HRÁŠKOM

2v1 Rizoto s kuracím mäsom a hráškom alebo ryža s kuracím mäsom s hráškom

Rizoto s kuracím mäsom a hráškom
Ryža s kuracím mäsom a hráškom







 


 
Na cca 4 porcie potrebujeme:
400g ryže (ja používam Arborio)
300g mrazeného hrášku
cca 300g kuracích stehenných plátkov alebo ak chcete chudšie mäso použite kuracie prsia
1 väčšia cibuľa
olej prípadne masť (no nebude to asi moc talianske:-)
100 ml suchého bieleho vína
cca 750 ml vývaru (zeleninový alebo hydinový)
100g strúhaného syra na ozdobenie (parmezán, ale ak urobíme verziu slovenskú dá sa použiť aj eidam)

Nakoľko mám dve deti a jedna z nich neznáša, keď je ryža s čímkoľvek pomiešaná, robím v podstate dve jedlá-jedno je nepomiešané a servírujem ako ryžu s kuracím mäsom na hrášku a druhej servírujem rizotov ktorom je všetko zľahka premiešané a servírujrem ako rizoto posypané syrom.  A preto je aj postup prispôsobený divným sklonom detí.

Cibuľu nakrájame nadrobno. Kuracie mäso pokrájame na kocky. Dáme zohriať olej, vsypeme polovicu nakrájanej cibuľky a osmažíme dozlatista. Pridáme kuracie mäso a restujeme domäkka. Tesne pred dokončením vsypeme mrazený hrášok, necháme chvíľku prejsť varom, posolíme.
Druhú časť cibuľky  dáme smažit dozlatista do hrubostenného hrnca, vsypeme ryžu a za stáleho miešania necháme pražiť niekoľko minút aby sa obalila tukom a zatiahla. Prilejeme víno (pozor ryža je horúca a bude to silno vrieť) a necháme za stáleho miešania odpariť. Potom prilejeme naberačku horúceho vývaru, premiešame a necháme odpariť. Takto budeme postupne prilievať a odparovať cca 10-15 min. až bude ryža hotová. Posolíme (nezabudnite oochutnať pretože aj vývar bol slaný) a kto chce môže aj posypať mletým čiernym korením.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Láska prechádza cez žalúdok